انواع لوله های پلی اتیلن


ویژگی الاستیسیته لوله های پلی اتیلن
حالت الاستیسیته این لوله ها در اولین مورد موجب بالا بردن فاکتور ایمنی این لوله ها (SF=1.25 و SF=1.6) و در دومین مورد موجب سهولت در نصب و قرارگیری آنها شده است. همچنین این خاصیت سبب شده است که در صورت ایجاد شکست و ترکیدگی، شکست به صورت عرضی (نوک منقاری) ایجاد شود و همین امر موجب ایمنی بالاتر و هزینه کمتر در جبران خسارت می شود.
یکی دیگر از موارد مهم انتخاب این لوله ها در صنعت گازرسانی، تحمل فشار بالای آنها تا ۱۶ بار است. در قدیم از لوله های فلزی برای انتقال گاز استفاده می شد که دارای ضریب ایمنی بالایی نبود و باعث ایجاد خسارات جبران ناپذیری می شد.
لوله های پلی اتیلن گازرسانی به دلیل خاصیت الاستیسیته از بروز انفجار های بزرگ جلوگیری می کنند و موجب نجات جان بسیاری از خانواده ها شده است.
عبور گاز از درون لوله پلی اتیلن
لایه درونی لوله های با جنس پلی اتیلن بسیار صاف و صیقلی است و همین امر موجب به حداقل رساندن مقاومت عبوری و اصطحکاک در لوله می شود.
در هنگام توزیع نیز باید توجه داشت که سطح لوله تولیدی باید عاری از هر گونه ناصافی و زبری باشد زیرا این نواحی زبر و ناصاف منجر به بروز اصطکاک و ایجاد گرمای ناشی از اصطکاک خواهد شد که در ادامه شکست لوله را نتیجه می دهد.
عبور سیالات در داخل لوله به صورت یکنواخت و ثابت در تمام طول عمر لوله است .

انواع لوله پلی اتیلن

لوله پلی اتیلن تک جداره



لوله پلی اتیلن تک جداره، از جمله لوله‌های پلیمیری است که می‌توان از آنها در فشارهای بین 2 تا 40 بار، با قطرهای مختلف استفاده نمود. ویژگی‌های منحصر بفرد لوله‌های پلی اتیلنی نسبت به انواع دیگر لوله منجر به آن گردیده که سرعت رشد استفاده از این محصول در شبکه‌های انتقال و توزیع آب نسبت به دیگر موارد بسیار بیشتر باشد.

لوله پلی اتیلن دوجداره کاروگیت



لوله‌های دوجداره پلی اتیلن با همان لوله‌های کاروگیت به لوله‌هایی گفته می‌شود که دارای دو جداره ، یکی بیرونی با شکل ظاهری موجدار و یا به عبارتی حلقه حلقه و یکی لایه درونی لوله که دارای سطحی صاف می‌باشد که جهت عبور سیالات با ماهیتهای فاضلابی اسیدی و بازی و پسابهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند لوله های کاروگیت فشار بار داخلی ندارند یعنی سیال در حال عبور از داخل این لوله‌‌ها دارای فشار بار داخلی نیست و این لوله ها عملا به عنوان یک جوی زیر زمینی وظیفه انتقال سیالات مایع را به عهده دارند .لوله های کاروگیت دارای یک سطح بیرونی نیز میباشند که به صورت حلقه حلقه و دارای استحکام بالایی میباشند و کلیه فشارهای سطحی و زیر سطحی اعم از بار زنده و مرده را در زیر سطح زمین متحمل می‌شوند و علت این حلقه حلقه شدن سطح لوله به دلیل استحکام بخشی به لوله میباشد

لوله پلی اتیلن اسپیرال



لوله‌های اسپیرال همان لوله‌های کاروگیت می‌باشند با این تفاوت که در توزیع لوله‌های اسپیرال کاروگیت روش توزیع مقداری متفاوت است و این به جهت نوع سایز لوله‌های اسپیرال کاروگیت می‌باشد که عموما سایزهای بین ۸۰۰ الی ۳۰۰۰ میلیمتر را شامل میشوند .لوله‌های اسپیرال کاروگیت به صورت جوش لب به لب یا اکستروژنی به یکدیگر متصل می‌گردند و از استحکام بالایی نیز برخوردارند .فشار کاری یا همان فشار حلقوی در لوله‌های اسپیرال کاروگیت می‌تواند ۱۶ کیلو نیوتن ,۳۱٫۵ کیلو نیوتن ,۶۴ کیلو نیوتن باشد که این فشار ارتباط مستقیم با ضخامت کنگره‌ها و جداره بیرونی لوله‌های اسپیرال کاروگیت دارد ضمن اینکه فاصله بین کنگره‌های لوله‌های اسپیرال کاروگیت نیز در فشار حلقوی لوله‌های کاروگیت تاثیر گذار می‌باشد .لوله‌های اسپیرال کاروگیت را می‌توان در ابعاد ۶ متری از لحاظ طولی و تا قطر ۳۰۰۰ میلیمتر برابر با ۳ متر طول دهنه خالص توزیع و عرضه نمود .