فروش شیرهای توپی گاز
بال ولوها در صنعت نفت وگاز، جهت قطع و وصل جریان سیالات به کار می رود. این شیر در دونوع فلوتینگ (Floating) و ترنیون (Trunnion) در شرکت تولیدی صنعتی گازسوزان طراحی و به صورت چند تکه(split Body) و جوشی (Full welded) توزیع می شود. شیرهای ترنیون دارای سیستم تزریق گریس بوده و در صورت مشاهده نشتی می توان با تزریق گریس های مخصوص آببند اضطراری (Emergency Seal) آنرا آب بندی نمود. این گریس ها عمدتاً پایه سنتتیک (synthetic base) هستند. استاندارد ساخت این شیرهاAPI 6D - API 608 - BS 5351است و بر اساس API 6D تست می شوند. شیر های توپی در انواع زیر در شرکت گازسوزان ساخته می شود:
1-شیر توپی فلوتینگ(Floating Ball valve) در سایز2 تا 6 اینچ کلاس ANSI 150 بااتصال جوشی وفلنجی (FE و WE) . از استانداردهای مربوط به این نوع شیر IGS M-PL- 010 و API 6D را می توان نام برد.
2- شیر توپی ترنیون(Trunnion Ball valve) در سایز 2 تا 16 اینچ تا کلاس ANSI 600 بااتصال جوشی و فلنجی. از استانداردهای مربوط به این نوع شیر IGS M-PL- 010 و API 6D را می توان نام برد.
3-شیر توپی فشار قوی ( High pressure ball valve )در سایز 1/4 تا 1 اینچ با حداکثر فشار کاری 3000psi است . از استانداردهای مربوط به این شیرIGS M-PL-010-4 را می توان نام برد.
شیرهای توپی شیرهایی هستند که قطعه مسدود کننده جریان در آن ها به صورت یک کره یا توپ می باشد و تنها جهت قطع و وصل جریان مورد استفاده قرار می گیرند که در دو نوع فلوتینگ و ترنیون می باشند.
جنس بدنه می تواند ریخته گری یا فورج و با اتصال به خط فلنجی یا جوشی و یا پیچی باشند.
شیر توپی (به انگلیسی: Ball valve) نوعی شیر ربع-گرد است که عضو مسدودکننده جریان آن به صورت یک کره سوراخ دار است که حول یک محور عمودی نسبت به جهت جریان سیال دوران مینماید.[۱] وقتی سوراخ در راستای جریان قرار بگیرد شیر باز بوده و وقتی سوراخ عمود بر مسیر جریان قرار بگیرد شیر بسته میشود. وقتی دسته شیر در راستای مسیر قرار داشته باشد نشانگر بازبودن شیر و وقتی دسته آن عمود بر مسیر جریان باشد نشانگر بسته بودن شیر میباشد.
این شیرها بسیار بادوام بوده و حتی پس از استفاده نکردن طولانی بسیار قابل اطمینان هستند. این خواص باعث شده که این شیرها در بسیاری از کاربردها بر شیرهای نوع دروازه ای و کروی پیشی بگیرند. خواص عالی شیرهای توپی باعث شده این شیرها در کاربردهای گسترده صنعتی راه پیدا کنند و برای فشارهایی تا ۱۰۰۰ بار و دماهایی تا ۴۰۰ درجه سلسیوس مورد استفاده قرار گیرند. یکی از عیوب شیرهای توپی این است که میتوانند سیال را در محفظه میانی به دام بیندازند و اگر این سیال تخلیه نگردد میتواند در یخبندان باعث ترک خوردن بدنه گردد.
در کاربردهای کرایوژنیک و کاربردهایی که احتمال انبساط گاز محبوس در محفظه میانی وجود دارد یک سوراخ ونت (سوراخ تخلیه هوا) بر روی بدنه تعبیه میگردد.
استفاده طولانی مدت از این شیرها برای کاربردهای تنظیم جریان صحیح نمیباشد، چرا که باعث خوردگی توپی و در نتیجه ایجاد نشتی داخلی در شیر میگردد.
سایر شیرهای ربع-گرد شیر پروانه ای و شیر مخروطی (سماوری) میباشند.