فروش فلنج فولادی


روش های گوناگونی برای اتصال لوله فولادی وجود دارد که یکی از اصلی ترین آنها به کمک فلنج ها صورت می گیرد. در این مقاله قصد داریم نحوه اتصال لوله فولادی به کمک فلنج فولادی را شرح دهیم اما پیش از این بهتر است کمی بیشتر با چگونگی اتصال لوله ها و کارکرد فلنج ها آشناتر شویم.
روش هایی برای اتصال لوله فولادی
همان طور که در ابتدا گفتیم، روش های متعددی را می توان برای اتصال لوله های فولادی به کار گرفت که با توجه به کاربردهای مختلف شان مورد استفاده اند و به صورت خلاصه آنها را معرفی خواهیم کرد:
اتصال جوشکاری: مزیت اتصال با جوش این است که مقاومت اتصال بالایی ایجاد می کند اما ممکن است استفاده از این روش می تواند موجب کاهش عمر خطوط لوله شود.
اتصال فشرده سازی: این اتصال با استفاده از گیره هیدرولیک برای اتصال لوله فولادی صورت می گیرد. اتصال در این روش ساده است اما مقاومت بسیار پایینی دارد.
اتصال شیار: برای استفاده از روش اتصال شیار، نیاز به مهره اتصال محکم، فشرده سازی محوری لوله و در انتها یک مهر و موم است. مزیت این روش، این است که قابلیت جا به جایی دارد اما هزینه ریخته گری نسبتاً بالا است.
اتصال فشار حلقه: با استفاده از فورسپس های هیدرولیک اتصالات لوله فولادی محکم می شود. استحکام در این روش کمی بالاتر است و چرخاندن لوله نیز ساده تر است.

انواع فلنج



فلنج گلودار (Welding Necks) فلنج گلودار دارای یک گردن مخروطی است که شعاع این گردن در انتها با قطر لوله برابر و به آن جوش می شود. وجود این گردن باعث تقویت تحمل فلنج میگردد. این نوع فلنج برای تحمل فشارهای بالا و دماهای زیر صفر و همچنین بارهای نوسانی و ارتعاشی مناسب است



فلنج اسلیپان (



Slip-On



) فلنج اسلیپان در سرویس های معمولی مورد استفاده قرار می گیرد. نصب آن ساده است و مقاومت آن در برابر فشار داخلی دو سوم و در برابر بار خستگی یک سوم فلنج گلودار است.



فلنج کور - درپوش (Blinds) فلنج کور یک صفحه گرد بسته که در پایان میسر لوله کشی و مسیرهای دارای فشار به کار می رود. این نوع فلنج و همچنین پیچ های آن عموما فشار بیشتری نسبت به دیگر فلنج ها تحمل می کند که ماکزیمم این فشار در مرکز آن قرار دارد. با توجه به کلاس فلنج می تواند فشار متناسب را تحمل کند.



فلنج دنده ای (Threaded) فلنج تخت درون این فلنج ها رزوه کار شده است و لوله می تواند درون آن پیچ شود. از مزایای این فلنج ها عدم احتیاج آنها به جوشکاری است. البته در صورت لزوم و فشار های بالا می توان از جوش نیز در آنها استفاده کرد. کارآیی این فلنج ها در فشار های بالا است.



فلنج ساکت ولد (Socket Weld) فلنج ساکت ولد محفظه ای دارد که لوله درون آن قرار می گیرد. اگر این فلنج از داخل هم جوشکاری شود مقاومت در برابر خستگی آن یک و نیم برابر و مقاومت استاتیکی آن برابر فلنج Slip on می شود .



فلنج لب جوینت (ap Jointا) فلنج لب جوینت معمولی است که لایه پایینی وجود نداشته و انتهای آن پخ دارد و لوله در سر دیگر جوش لب به لب می شود. این فلنج با سیال تماس ندارد و مقاومت در برابر خستگی آن تنها یک دهم فلنج گلودار است.



فلنج اریفیس (Orifice فلنج اریفیس در واقع همان فلنج گلودار و در برخی موارد Slip on است که در راستای شعاع دارای سوراخ است. این سوراخ ها به منظور اندازه گیری جریان سیال مایع یا گاز استفاده می شود.