وزن و قیمت دریچههای بتنی
وزن و قیمت همواره جزو پارامترهای مهمی هستند که خریداران هنگام انتخاب دریچه منهول به آنها توجه میکنند. وزن ایده آل برای یک دریچه منهول وزنی است که نه آنچنان کم باشد تا به هنگام عبور وسایل نقلیه تکان خورده و توزیع سر و صدا نماید و نه آنچنان زیاد باشد که جابجایی، نصب و باز کردن آن برای هر بار بازدید تأسیسات زیرزمینی به سختی انجام گیرد.
دریچههای بتنی در مقایسه با دریچههای منهول کامپوزیت، دریچههای پلیاتیلن، کوپلیمر و نانوکامپوزیت وزن بالاتری داشته و تقریبا جزو سنگینترین دریچهها محسوب میشوند. در واقع در میان جنسهای مختلف دریچه، فقط نوع چدنی وزن بیشتری نسبت به دریچه بتنی با همان ابعاد دارد؛ ولی چون مقاومت بتن کمتر از چدن است، دریچههای بتنی باید با ضخامت بیشتری توزیع گردند تا توانایی تحمل بار ترافیکی مدنظر را داشته باشند. بنابراین اگر از منظر بار قابل تحمل به قضیه نگاه کنیم، وزن دریچههای بتنی حتی از دریچههای چدنی هم سنگینتر است.
به دلیل سنگینی دریچههای بتنی، معمولا به منظور فراهم کردن امکان بارگیری و نصب آنها قلابهایی بر روی دریچه طراحی میشوند که هم میتواند بصورت مخفی و هم بصورت نمایان اجرا شود. مزیت قلابهای مخفی آن است که مزاحمتی برای حرکت بر روی درب ایجاد نخواهد نمود. همچنین به منظور سهولت در باز کردن، معمولا دو سوراخ کلنگخور جهت ورود اهرم بر روی دریچههای بتنی تعبیه میشود.
همانطور که قبلا ذکر شد، در دسترس بودن مواد اولیه و نیز ارزان بودن، دلایلی هستند که سبب محبوبیت بتن در میان مصالح ساختمانی شده است. در مورد دریچههای منهول نیز میتوان گفت که نوع بتنی آنها تقریبا از همه جنسهای دیگر موجود در بازار به جز دریچههای نانوکامپوزیت ارزانتر هستند و این ویژگی جزو یکی از مزایای اصلی رقابتی برای دریچههای بتنی محسوب میشود. قیمت دریچههای چدنی که به طور معمول در بازار استفاده میشود بسیار گرانتر از نمونههای مشابه بتنی است